Vanmiddag 15:00u Nederlandse tijd presenteert Apple o.a. de nieuwe Ipad pro! De reden dat wij daar enthousiast over zijn heeft te maken met een verandering van onze workflow. Die workflow heeft vooral te maken met de weg die onze foto’s afleggen zodra ze geschoten zijn. Nu schieten we meestal de foto’s op locatie voor onze klanten, rijden naar huis en gaan daar achter de computer zitten om (tot diep in de nacht 😉 te selecteren en vervolgens te bewerken.  Af en toe nemen we laptops mee als de klant direct resultaten wil bekijken, maar dan heb je al snel een vrij groot apparaat + lader in je tas zitten. Ook sleep je dan vaak de lopende shoots/projecten met je mee, wat weer risico’s met zich meebrengt.

Adobe Lightroom heeft sinds kort een mobiele versie uitgebracht die, op basis van een cloudoplossing, op een slimme manier omgaat met de RAW bestanden uit onze camera’s.  Heb je tijdens een shoot een Ipad (of Iphone) bij je kun je de beelden direct vanaf je geheugenkaart inladen en op groot scherm samen met de klant bekijken, selecteren en een bewerking toepassen. Zo heeft een klant meteen een beeld van het resultaat en heeft hij/zij invloed op de uiteindelijke selectie. Voor ons is het voordeel dat we alleen nog aandacht hoeven steken in de beelden die de klant daadwerkelijk gekozen heeft!

Hoe fijn!

Staan de beelden eenmaal in de Ipad en krijgt deze een verbinding met een Wifi netwerk worden de beelden gesynchroniseerd met de Adobe Cloud. Zodra we thuiskomen kruipen we achter de desktop en kunnen we meteen verder werken. Het mooie is, dat als de foto’s eenmaal in de Adobe Cloud staan, het een volledig betrouwbare backup is. Ook kunnen we overal ter wereld bij de beelden met Iphone, Ipad, of webbrowser op een PC.

 

Allemaal leuk, maar met mijn huidige Ipad met 32Gb geheugen en doorgaans 4Gb daarvan vrij, kan ik geen enkele shoot volledig inladen. De wens voor een nieuwe Ipad met meer geheugen is groot! En zo komen we terug bij het Apple Event van vanmiddag 15:00u, live vanuit Brooklyn New York. Hier wordt namelijk het nieuwe lid van ons workflow ecocentrum gepresenteerd, de Ipad Pro X!

Binnenkort meer over welke functies deze tool allemaal voor ons gaat vervullen.

 

Groetjes R & D